joi, 30 aprilie 2009

Pentru orice sarbatoare exista mici si bere!


    Nu e nimic nou, nimic ce nu s-a mai intamplat pana acum in Romania, dar dupa un timp incepi sa constientizezi situatia in care se afla tara noastra si gustul micilor devine amar. Si cine altcineva sa sustina acest obicei, daca nu cineva care a citit multe almanahe la viata sa. Probabil o face pentru amuzamentul celor care, cica, conduc aceasta tara. E un test, sa vada cata umilinta putem indura, sa vada cat de rau am ajuns si sa exploateza acest sentiment pentru ca noi sa mergem la vot si alegem aceiasi incompetenti. 
  Eu stiu ca, acolo sus unde sta puterea Romaniei, criza nu a ajuns si le este foarte greu sa-si imagineze ce se intampla in tara care "o conduc". Dar sunt atatia oameni care traiesc de pe o zi pe alta, atatia oameni ramasi pe drumuri, fara servici, care sunt manipulati intr-un mod barbar, fortati sa se calce in picioare pentru  trei mici si o bere. Si romanilor le lipseste educatia pentru a fi civilizati, dar asemenea actiuni din parte autoritarilor sunt inacceptabile.
  In Romania se merge pe principiul "daca se vinde, sa facem mai multe". Orice sarbatoare este comercializata. Se naste Iisus, primim cadouri, moare Iisus, primim cadouri, vine 1 mai, primim mici si bere pentru copii. 
  Dupa cum evolueaza lucrurile cred ca Romania va ajunge foarte rau. Mi-e foarte greu sa cred ca ne vom roti la 180 de grade si ne vom schimba mentalitatea. Nu sunt comunist, dar pe vremea lu' raposatu nu te omorau in tren niste pusti beti doar pentru amuzamentul lor. Nu imi doresc sa se reinstaureze comunismul, imi doresc sa nu mai ingrosam randurile cu prosti, sa se interzica alcoolul si sa facem ceva pentru ca viitorul e sumbru, iar schimbarea nu poate veni decat de jos.

marți, 28 aprilie 2009

Rrom, tigan sau roman?

    Nu critic si nu judec pe nimeni in functie de etnie sau culoare, dar cetateanul cu un comportament antisocial, care sfideaza orice lege de bun simt, trebuie categorisit ca un paria al societatii.  
    Nu am inteles de unde vine denumirea de rrom, ca doar tara nu se numeste Rromania, nu stiu nici de unde vine denumirea de tigan si nu inteleg de ce de la o vreme au inceput sa se simta ofensati de acest termen. Desi aceste notiuni nu imi sunt clare, sunt dispusa sa trec peste, si sa ii numesc romani, pentru ca asta sunt. Dar cand presa ilaliana nu ne scoate din tigani, elvetienii ne spun ciori si nici restul lumii nu ne vede prea bine, atunci incep sa am o problema. Ar fi bine daca doar presa ne-ar blama, dar stim cu toti ce soarta au romanii care lucreaza cinstit in Italia.
   Si, dupa tot ce s-a intamplat, statul roman nu face nimic.Cum s-a ajuns aici? Simplu.  Prin impotenta diplomatiei romane care este una din cele mai slabe si fricoase si care nu face nimic sa apere pozitia romanilor in lume. 
   Ma bucur ca sunt roman. Romania este o tara bogata. Avem munte, avem mare, avem campie, avem oameni care nu au certificat de nastere, avem orase intregi neasfaltate cu titlul de oras european, avem politisti corupti pentru bogatasii care calca stramb, avem politicieni care sunt preocupati sa-i aduca la tacere pe cei care incep sa "vorbeasca cu voce tare", avem sarbatori cu mici si bere, avem rauri de pet-uri si nu in ultimul rand avem asa multa prostie ca daca am vinde macar jumatate am termina autostrada.

luni, 13 aprilie 2009

I laughed, i came, i cried!

     Cam asa e de cateva zile. Nu am nici o ordine in idei de cand a venit primavara. Nu prea mai am chef sa stau in fata calculatorului pentru ca e langa geam si, cand vad cat de frumos e afara imi bag .....(picioarele) si mai bine plec la o plimbare. As face orice numa sa stau cat mai mult afara. E atat de frumos incat nu mai am putere sa critic. Am incercat ieri sa postez ceva da a iesit o porcarie. Cel putin filmuletul chiar e funny. Dar, sincer, nu mai pot sa critic. Adica, nu ca nu mai pot deloc, da nu mai inspiratie sa scriu. Si cand vad cat de cald e, nu ma mai oripileaza tinutele afisate de domnisoare pe strada. Ca sa ma conving sa stau in fata calculatorului, pentru ca am, totusi, niste proiecte care, din experienta anilor trecuti, nu se fac singure si daca le las in ultima zi, nu apare vreo zana buna care le rezolve, mai trag jaluzelele. Dar pana acu nu am avut prea mare succes pentru ca tot imi gasesc ceva de facut numai sa nu stau in fund pe scaun, ca nu mai suport. 
   Ma mai enerveaza ocazional cate un idiot in trafic, dar nu suficient de mult cat sa fac o postare pe tema asta. Desi as putea! Ma mai gandesc la asta mai tarziu, in parc.
   Una peste alta, ma bucur ca a venit primavara pentru ca odata cu natura se pare ca am renascut si eu. Iarna sunt cam lenesa si nu am chef de outdoor activities. Poate de schi, da si acolo ma plictisesc repede. De doua-trei ori si apoi gata vreau sa vina vara. Vara am mai multa energie, nu mai sunt asa "rea". Asta nu inseamna ca o sa incep cu prostii de genu "ce roz e viata". Adica viata e frumoasa, cel putin pentru mine, da' e plina de idioti care fac specia de ras si, care merita criticati macar prin bloguri.
   Asta a fost tot pentru azi. In incheiere pun o melodie care am ascultat-o de dimineata in drum spre scoala si care mi-a cantat in cap toata ziua, pe care nu am gasit-o in varianta care o vroiam, adica si cu video clip.Dar daca vreti sa vedeti si video clipul il gasiti aici

   




   Asta e mai mult pentru mine, pentru ca o sa vreau sa imi aduc aminte cum se numeste melodia si cel mai probabil o sa uit.

duminică, 12 aprilie 2009

Conform statisticilor...

     90% dintre femei conduc prost si 90% dintre barbati conduc bine. Odata cu venirea primaverii au inceput sa rasara si soferitele, ca de! iarna nu conduc ca e zapada. Acum nu vreau sa fiu rea, da' majoritatea femeilor pe care le-am vazut sunt praf in materie de condus. N-oi fi nici eu un as al sofatului, dar nici daca ma chinui nu pot parca cum face doamna:




   Trebuie sa recunoastem ca femeile nu au nici cel mai elementar simt pentru sofat. Vorba unui coleg:"exista soferi si posesori de permis de conducere". 
    Acum barbatii nu ar trebui sa se umfle in pene. Totusi, trebuiau sa faca si ei un lucru bine, nu? 


miercuri, 1 aprilie 2009

Cea mai mare pacaleala!

   Imi place ca, noi, romanii sunt un popor vesel. Noi sarbatorim orice. Inclusiv sarbatorile altora! Asa se face ca ieri am sarbatorit Ziua pacalelilor! Evident ca a reusit sa ma pacaleasca si pe mine cineva, dar asta nu e important. Cea mai mare pacaleala au primit-o barbatii! Si nu de curand! Da eu abia acu am aflat! 
   Citeam aseara in FHM( pe langa altele) la testul Habar n-ai! prima intrebare:"De ce au barbatii sani?""a) din solidaritate; b) ca sa se bucure si homosexualii; c) pentru ca la inceput barbatii au fost femei".Imi zic:" habar n-am". Intorc pagina sa vad raspunsul, pe care il banuiam oarecum:" In uter, fatul devine baiat sau fata abia dupa ce incepe sa produca hormoni. In momentul acela organele sexuale se diferentiaza si apar una sau cealalta.Sanii ni se formeaza tuturor inca din burta mamei, inainte sa apucam a produce proprii nostri hormoni. Si raman chiar si dupa ce cromozomii decid daca o sa ne barbierim sau o sa ne epilam". 1-0 pentru mama natura! Asa ca nu va mai umflati in pene ca nu aveti decat niste ovare care s-au lasat mai jos.